Acceptam vouchere de vacanță pentru sejururile si excursiile in Delta Dunării!
Click aici
bine ati venit la DelTRAVEL

Excursie Tulcea - Mila 23 - Letea - Sulina

Delta Dunarii, Romania

Excursie de o zi in Delta Dunarii

Verifică disponibilitate excursie

Informații complete pachet ofertă Excursie Tulcea - Mila 23 - Letea - Sulina

Excursie de o zi in Delta Dunarii

 

Tulcea - Mila 23 - Letea - Sulina

 

Traseu: Portul Tulcea – Bratul Tulcea – Canalul 36 – Canalul Sireasa – Canalul Sontea – pe lângă Lacul Nebunu (strict protejat) – Cot Candura – pe lângă Lacul Baclanesti - Lacul Fortuna – Canalul Olguta – Satul Mila 23 (scurt popas) – Canalul Eracle – Lacul Trei Iezere – Lacul Mătita – Lacul Merhei – Satul Letea (oprire în Satul Letea, opțional safari către Pădurea Letea cu mașina sau căruța). Din Satul Letea navigăm pe Canal Barbosu către Bratul Sulina până în Orașul Sulina, Guira de varsare a Dunarii in Marea Neagra si oprire în oraș cu posibilitatea de plimbare la plajă. Traseul de întoarcere: Bratul Sulina pe lângă satele Crișan – Gorgova – Maliuc – Vulturu – Partizani până în Portul Tulcea.

 

Durată: 8 - 9 ore Prima plecare la ora 09:00

 

Tarif excursie: 300 lei / persoană adulta sau copil peste 12 ani

Pentru fiecare copil însoțit de 1 adult: 0 – 2 ani 3– 11 ani 50% din pretul biletului

 

Tarif masă: (localnici / punct gastronomic local): Meniu peste: 80 lei / persoană (felul 1 – borș de pește; felul 2 – pește prăjit; desert; apă) Meniu pui: 40 lei / persoană Meniu Vegetarian: 40 lei / persoană

 

Plimbare opționala (mașină sau căruță – serviciu oferit de localnici): Plimbare cu mașina sau căruța până la Pădurea Letea: 30 lei / persoană + taxa pădure (Romsilva) 5 lei / persoană 

 

Nu există alte costuri ascunse sau suplimentare, astfel încât puteţi fi siguri că veţi avea parte de o excursie fără griji şi de neuitat.

 

Informații specifice pentru traseu:

Pentru cei care doresc să exploreze frumoasa Delta a Dunării, am conceput un traseu complex, care poate fi parcurs într-o singură zi, şi care include cele mai populare trei destinaţii: Satul Mila 23 (satul campioniilor olimpici), Letea (cunoscuta si pentru Padurea Letea si celebrii sai cai)  şi oraşul Sulina (cel mai estic oras din Uniunea Europeana).

 

Plecare se face din portul Tulcea, din Incinta Tulco iar călătoria începe prin navigarea pe lacurile şi canalele Deltei, unde puteţi admira o mare varietate de păsări şi plante. Prima oprire este în satul Mila 23,unde se poate savura un delicios meniu pescăresc la un restaurant local. Apoi, vom continua călătoria cu barca către satul Letea, situat în apropierea celebrei păduri de nisip Letea, unica în Europa, unde se adapostește o populatie impresionanta de cai sălbatici.

 

După ce aţi explorat Pădurea Letea, ne vom indrepta către oraşul Sulina, celebrul Europolis unde puteţi vizita cimitirul renumit pentru mormintele piratilor, plaja de la ieşirea în Marea Neagră, dar şi vechiul şi noul far din Sulina. În zilele senine, veţi avea şansa să vedeţi delfini înotând armonios în apele Mării Negre.

 

 

Este important să reţineţi că pentru a intra in Delta Dunării este necesar să deţineţi un permis de acces nominal, obligatoriu şi care nu este inclus în costul excursiei. Acesta poate fi achiziţionat online, de pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro), sau direct de la automatele de la sediul Administraţiei. 

Prânzul este opțional însă pentru cei dornici de o experiență completa în această excursie, veți putea lua masa la localnicii cu care colaborăm din Satul Letea și Satul Mila 23. Locația pentru masă diferă în funcție de disponibilitatea acestora și va fi într-una dintre locatiile traditionale, autorizate că “puncte gastronomice locale”. Locația în care vă veți putea bucura de o experienta culinară inedită vă va fi comunicată în ziua îmbarcării (când se va face și rezervarea pentru masa de prânz).

 

Informații suplimentare despre excursie :

 

  • Pontonul de pe care vă veți îmbarca se află în Portul Tulcea imediat după ce treceți pe lângă bariera de la intrarea în incinta Tulco. Adresa oficială este Orașul Tulcea, Strada Grigore Antipa Nr. 10 (la intersecție cu Strada Independenței Nr. 1).
  • Rezervarea se face online iar plata se efectueaza cu cardul prin platforma Netopia sau prin transfer bancar  (detaliile vă vor fi trimise prin email).
  • La achiziționarea  fiecărui bilet, vă va fi oferită asistență turistică locală și câte o sticlă de apă plată  (0,5l/persoană) in ziua excursiei.
  • Excursia  variază ca și durată între 8 ore și 9 ore (pană la 9 ore pentru a vă putea delecta papilele cu preparatele specifice locului, popas pentru masă).
  • In tradiționalele mese  oferite de localnicii Deltei Dunării predomină peștele și vă invităm să luați parte la această experiență culinară unică (pentru oaspeții a căror gusturi diferă, la cerere se poate oferi meniu cu pui sau vegetarian). Rezervările pentru masă se pot face la punctul de îmbarcare iar achitarea se va face direct la locatie, în numerar.
  • Permisul pentru  Accesul în Delta Dunării (5 RON / pers.) este OBLIGATORIU, NOMINAL și NU este inclus în costul excursiei. Acesta poate fi achiziționat online pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro) sau de la automatele aflate la ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării).
  • Tariful excursiei NU include asigurări (asigurări de orice fel: de viață, de sănătate etc.).

Dotari și facilități

Politică copii

0-2 ani GRATUIT

2-11 ani Copiii pana in 11 ani beneficieaza de o reducere de 50% din pretul excursiei si totodata 50% din pretul pranzului.

> 12 ani – pret intreg adult

La rezervare, va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copilului.

In caz contrar, ne rezervam dreptul de a incadra copiii la o varsta estimata de noi.

Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toata durata excursiei revine in totalitate parintilor.

Alte oferte de excursii în Delta Dunarii

Aboneaza-te la REDUCERI

Fii la curent cu ofertele noastre si prinde pretul cel mai bun

Prin înscrierea la newsletter-ul nostru esti de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate.